آراسیم
فروشگاه آرا سیم کویر نور

نقش شیلد در کابل چیست؟

فهرست مطالب
نقش شیلد در کابل چیست؟

برای تعریف شیلد لازم است که در ابتدا توضیحات مختصری داده شود. این روزها به صورت روز افزون به هادی‌های الکتریکی نیاز است به همین دلیل سیم و کابل‌های مختلف که در شرایط مختلف استفاده می‌شدند، ساخته شدند. البته ناگفته نماند که مشخصات فنی و ظرفیت‌های متفاوتی هم برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. یک نسل جدیدی که از سیم و کابل‌ها روانه بازار شده است کابل‌های شیلددار است که البته با نام کابل‌ زره‌دار هم شناخته می‌شوند.

در حقیقت کابل‌ شیلددار به کابلی گفته می‌شود که علاوه بر مجهز بودن به روکش معمولی دارای یک لایه اضافی به نام لایه هادی دارد. این لایه مضاعف معمولا روی غلاف اولیه سیم‌های جفت تابیده قرار می‌گیرد. این کابل‌ها همانند سایر کابل‌ها در ساختار خود دو یا چند سیم روکش‌دار دارند که در نهایت روی آن‌ها یک لایه‌ای از جنس آلومینیوم و یا مس بافته ‌شده است. لایه بعدی که در ساختار این کابل است از جنس پی وی سی ساخته شده است که در اطراف شیلد و سیم‌ها به عنوان یک لایه محافظ قرار گرفته است. عمده کابل‌های شیلددار به رنگ طوسی هستند اما برخی از تولید کنندگان برای پوشش پی وی سی از سایر رنگ‌ها استفاده می‌کنند.

جنس شیلد

در حالت کلی شیلدها به دو صورت سیم‌های بافته شده و فویل ساخته می‌شوند. شیلد مدل بافته شده معمولا از سیم مس با دو روکش قلع و نقره و تعداد محدودتری از جنس آلومینیوم تولید می‌شوند. مدل دیگر شیلدهای فویلی هستند این شیلدها را معمولا از ورق‌های بسیار نازکی از جنس آلومینیوم و یا مس می‌سازند. ناگفته نماند که ضخامت ناچیزی از فویل‌ها را از یک لایه نارسانا می‌سازند که معمولا این لایه نارسانا از جنس پلی استرمیلار است.

نقش شیلد در کابل چیست؟

انواع شیلد

انواع کابل‌های شیلددار عبارت‌اند از:

⚡ کابل شیلددار فرمان و کنترل: طراحی این مدل کابل برای انتقال سیگنال‌های دیجیتال و آنالوگ است. اصولا این نوع کابل‌ها را در زیر مجموعه کابل‌های فشار ضعیف می‌توان دید. گفتنی است که میدان‌های مزاحم می‌توانند آثار مخربی بر انتقال داده‌ها داشته باشند؛ به همین دلیل برای جلوگیری از نویز و جذب میدان‌های مغناطیسی از شیلد استفاده می‌کنند.

⚡ کابل شیلددار قدرت: لازم است که کابل‌های قدرت مجهز به شیلد باشند. چرا که برای تابلوهای توزیع برق در نیروگاه‌ها و یا روشنایی خیابان‌ها استفاده می‌شوند. این نوع کابل در شرایط مختلفی نصب می‌شود به همین دلیل در فضای باز، زیر خاک، کانال‌های مختلف و داخل آب بایستی از مقاومت بالایی بهره ببرد.

⚡ کابل افشان شیلددار: این مدل کابل را در تابلو فرمان استفاده می‌کنند. نوع شیلد استفاده شده در آن از مدل بافته شده مسی قلع اندود است.

⚡ کابل مفتولی افشان: این مدل کابل نسبت نوع افشان مقاومت و انعطاف کمتری دارند. کاربرد این مدل کابل برای موارد فشار قوی است. اصولا برای جلوگیری کردن از اتلاف انرژی و کنترل کردن نوسانات برقی در ساختار آن از شیلد استفاده می‌شود.

چرا در سیم و کابل‌ها از شیلد استفاده می‌شود؟

اساسا زمانی که از شیلد در ساختار یک کابل استفاده می‌شود قطعا هزینه نهایی آن هم بیشتر می‌شود لذا وزن کابل به مراتب بیشتر می‌شود. مهم‌ترین دلیلی که منجر به استفاده از شیلد می‌شود حذف نویزهای خارجی و جریان‌ها است؛ چرا که وجود این نویزها منجر به اختلال در عملکرد کابل‌ها می‌شود. اما دلایل دیگری هم دارد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

جلوگیری از ایجاد میدان الکتریکی مابین هادی‌ها

گاهی اوقات ممکن است که در یک خط انتقال برق تعداد زیادی از کابل‌ها در نزدیکی هم مورد استفاده قرار بگیرند، اساسا جریان عبوری از هر یک از این کابل‌ها می‌تواند روی سایر کابل‌ها تاثیر بگذارد.

گفتنی است که جریان موجود در هر کابل یک میدان الکتریکی را اطراف خود ایجاد می‌کند که این میدان در هدایت سایر کابل‌ها اختلال ایجاد می‌کند. به همین دلیل از یک لایه شیلد استفاده می‌شود چرا که به اندازه قابل توجهی این آثار مخرب را کاهش می‌دهد.

جلوگیری کردن از فشار بیش از حد ولتاژ در بین هادی‌ها

نقش مهم دیگر شیلد این است که از ایجاد فشار بیش از حد بین هادی‌ها جلوگیری می‌کند. اساسا ولتاژ اضافی را جذب و یا کم می‌کند که همین مورد منجر به پایدار نگهداشتن جریان می‌شود.

نقش شیلد در کابل چیست؟ (1)

تاخیر استهلاک در کابل‌های موجود در لوله‌های فلزی و غیرفلزی

کابل‌های موجود در لوله‌های فلزی در شرایط رطوبتی و یا دمایی مختلف ممکن است که تخریب و یا پوسیده شوند. اما زمانی که از کابل‌های شیلددار استفاده شود عمر آن‌ها به اندازه کافی افزایش داده می‌شود. یعنی این که شیلد موجود فدا می‌شود و عمر کابل بیشتر می‌شود.

جلوگیری از انتقال ولتاژی در کابل‌های بدون شیلد

در برخی مکان‌ها ممکن است که درصد آلودگی بالا باشد به همین دلیل با گذر زمان یک لایه از دوده، رطوبت، روغن و… بر سطح خارجی کابل بدون شیلد ایجاد می‌شود. این مسئله دلیل عامل انتقال ولتاژ در محیط اطراف خواهد بود؛ اما کابل‌های شیلددار از تشکیل این لایه جلوگیری می‌کند.

برای نصب در زیر زمین و کانال‌های غیر فلزی

بسیاری از کابل‌ها زمانی که در زیر زمین نصب شوند در برابر آسیب‌های محیطی و خطرات طوفان در امان خواهند بود. اما لازم است که دارای شیلد باشند چرا که در اتصال با زمین منجر به تخلیه الکتریکی یا پدیده کرونا می‌شوند. که استفاده از شیلد برای این کابل‌ها مانع از ایجاد میدان الکترواستاتیکی می‌شود.

تفاوت کابل‌های شیلددار با کابل‌های معمولی و کاربرد آن‌ها

گفتنی است که کابل‌های شیلددار که مجهز به شیلدها هستند از طول عمر بسیار بیشتری نسبت به کابل‌های معمولی برخوردار هستند. البته که در شرایط مختلف آب و هوایی هم ماندگاری بالاتری نسبت به نوع معمولی دارند. این کابل‌ها باعث جلوگیری از انتقال ولتاژ می‌شوند و داده‌ها را به درستی و دقیق منتقل می‌کنند. اما کابل‌های معمولی تحت تاثیر نویز و میدان‌های مزاحم قرار می‌گیرند. از جمله کاربرد کابل‌های شیلددار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

🔌 دستگاه‌های آزمایشگاهی

🔌 میکروفون‌های امنیتی

🔌 انواع سنسورهای اعلام حریق

🔌 فرستنده و گیرنده‌های رادیویی

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

 آراسیم یکی از معتبر ترین فروشگاه های سیم و کابل در ایران است و بهترین و با کیفیت ترین انواع سیم و کابل با بهترین قیمت بازار را برای شما کاربران محترم فراهم کرده است.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

نقش شیلد در کابل چیست؟
فهرست مطالب
سخن نهایی

 امیدوارم که از خواندن این مطلب به اطلاعات کافی رسیده باشید. 

برای تهیه بهترین برند سیم و کابل را می‌توانید از مراکز معتبر تهیه کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای تهیه انواع سیم و کابل‌ها به فروشگاه اینترنتی آراسیم کویر مراجعه کنید؛ چراکه این فروشگاه ارائه دهنده انواع سیم و کابل‌های با کیفیت است که آن‌ها را به صورت مستقیم از شرکت تولید کننده دریافت می‌کند؛ بنابراین قیمت مناسبی خواهند داشت.

اشتراک گذاری
سخن نهایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *